Hand verbrandHand verbrand

Hand verbrand? Zo voorkom je een litteken

ΓÇ£Ik heb mijn hand verbrand. Nu ben ik bang dat je de littekens blijft zien. Is daar iets aan te doen?ΓÇ¥

Een litteken op je handen is ontsierend. Het valt al snel op en dat wil je natuurlijk niet.

hand verbrandWaarom siliconen?

Het behandelen van je litteken start bij siliconen. De werking van siliconen tegen littekenvorming is een wetenschappelijk onderbouwde therapie. Daarom is siliconenverband de voorkeursbehandeling in de professionele littekenzorg.

De siliconenverbanden van Scarban hebben 4 bijzondere eigenschappen:

  • Het is soepel en blijft goed zitten tijdens het bewegen
  • Het voelt zacht aan
  • Zeer hoge UV-bescherming
  • Het bestaat uit 100% medische siliconen

Behandel je je litteken met Scarban, dan merk je het effect al snel:

  • Klachten,┬ázoals jeuk┬áen pijn verminderen
  • Tussen de 2-4 maanden ondervind je veelal zichtbare resultaten, zoals een minder rood litteken, het litteken wordt soepeler en vlakker.

Hoe eerder je begint met het behandelen van je litteken hoe beter!

Voor elk soort litteken

Ben je bang voor een litteken na een brandwond? Je kunt met Scarban beginnen zodra de brandwond volledig gesloten is. Het siliconenverband helpt om littekens te verminderen en/of voorkomen.

Ook als het litteken al ouder is, kun je alsnog beginnen met Scarban. Het is wetenschappelijk bewezen dat Scarban ook bij oudere littekens effectief is1. Of het nu een brandwond is of een operatiewond. De oorzaak, plaats, leeftijd van litteken of afmeting maakt dus niet uit.

Scarban heeft siliconenverbanden voor elke locatie op je huid.

Ook voor hand of vinger

Het unieke van Scarban is dat er ook speciale siliconenverbanden voor de handen en vingers zijn. Het verband voor de hand heeft de vorm van een handschoen. Ook voor de vingers zijn er siliconenverbanden. Er zijn verschillende maten, zodat het verband altijd goed aansluit en meebeweegt.

Je gebruikt je handen en vingers de hele dag door. Dus je wilt niet dat het verband de gewrichten en vingerkootjes belemmert. Of dat het steeds losgaat. Juist hier is het dan ook belangrijk dat het materiaal goed aansluit. Met Scarban ben je er zeker van dat het siliconenverband goed op zijn plaats blijft en het litteken op je verbrande hand of vinger mooi geneest.  De siliconenverbanden versoepelen de huid, bevorderen de beweeglijkheid van de gewrichten en verminderen de kans op een litteken.

1 Niessen F, et al. Topical Silicone Sheet Application in the Treatment of Hypertrophic Scars and Keloids. Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology, 2016.

Gebruik Scarban voor het beste resultaat