Scarban Siliconenverband

Er zijn twee dikten van Scarban siliconenverband te verkrijgen. De Elastic siliconenverband (dikkere) en de Light siliconenverband (dunnere) versie. Zowel Elastic als Light is eenvoudig op maat te knippen, zodat littekens op elke locatie van het lichaam behandeld kunnen worden. Scarban is ook verkrijgbaar in voorgevormde verbanden voor plastische, esthetische chirurgie (borst, tepel en buik) en handen en vingers.

Alle Scarban-verbanden (Elastic & Light) zijn zelfklevend en wasbaar met de speciaal meegeleverde reinigingslotion

Scarban siliconenverband (zowel Elastic als Light) beschermen je litteken ook tegen de zon. De bescherming van Scarban siliconenverband staat gelijk aan SPF-factor 50.

Voor de meest intensieve siliconen littekentherapie is Scarban Elastic de beste keuze. Dit verband met een extra dikke siliconen laag geeft een optimale hydratatie van littekenweefsel, zodat hiermee het snel en jeukvrij uitrijpen van een afwijkend litteken maximaal wordt ondersteund.

Mocht de huid de dikke siliconen laag van Scarban Elastic als te intensief ervaren of zit het litteken op een beweeglijke plaats (bijv. elleboog) dan is de Light versie de beste oplossing. Scarban Light is dunner, flexibeler en beter te verdragen voor de gevoelige huid. Wel kan het zijn dat de littekenbehandeling met Scarban light langer zal gaan duren voor uiteindelijk hetzelfde resultaat.