Keizersnede litteken

Het kan zijn dat je gaat bevallen door middel van een operatieve ingreep, een keizersnede. Dit kan een bewuste keuze zijn, of een medische noodzaak. Je krijgt te maken met een buikwond die na genezing een litteken achterlaat. Goede verzorging zorgt voor een beter herstel van het keizersnede litteken. En het helpt afwijkende littekenvorming te voorkomen.

Het litteken na een keizersnede

Bij een keizersnede operatie ontstaat een operatiewond en dus ook een litteken. Normaal gesproken blijft het litteken vrijwel op huidniveau en zal binnen een aantal weken tot maanden weer rustig worden. Daarbij wordt vrijwel dezelfde kleur en soepelheid van de omringende huid aangenomen.

Mogelijke klachten die kunnen ontstaan:

  • Roodheid, jeuk en pijn
  • Extra vorming van littekenweefsel
  • Vergrote kans op afwijkingen
Litteken na een keizersnede

Wil je Scarban C-Section gebruiken?

Hoe ontstaat een afwijkend litteken?

Er kan een afwijkend litteken ontstaan. Bij afwijkende littekens is er een verdikking of verharding. En vaak ook een fel rode kleur van het littekenweefsel. Of en wanneer je lichaam een afwijkend litteken ontwikkelt, is niet te voorspellen. Dit hangt af van veel factoren.

Eén van de belangrijkste factoren is bovenmatig vochtverlies vanuit het litteken. Daarom is het zeer belangrijk om je littekenhuid te helpen om het vochtverlies zo goed mogelijk te herstellen

Het litteken behandelen na de operatie

De meestgebruikte behandelmethode voor het voorkomen en behandelen van afwijkende littekens is siliconentherapie.

Simpel gezegd zorgt het siliconenverband voor afdekking van de kwetsbare litteken- huid. Scarban zorgt voor vermindering van vochtverlies via de littekenhuid. Het litteken komt eerder tot rust en herstelt daardoor sneller.

Scarban C-Section is speciaal ontwikkelt voor littekens na een keizersnede. Het is een voorgevormd siliconenverband. Het is herbruikbaar en goed voor 6 tot 8 weken behandeling. Er wordt een reinigingslotion meegeleverd om het dagelijks te kunnen wassen. En natuurlijk een duidelijke instructie voor het gebruik en de beste verzorging van het litteken.

Litteken na een keizersnede behandelen

Scarban C-section

Speciaal ontwikkeld voor de nazorg van een litteken door een keizersnede.

  • Vervaagt nieuwe en oude littekens

  • Voorkomt littekenvorming (preventief)

  • Verlicht klachten (jeuk, roodheid, huidspanning)

Littekenvorming effectief tegengaan

Helaas gaat een litteken niet weg, maar minimaliseren is wel mogelijk! Hoe dat kan? Door na wondsluiting met Scarban C-Section te starten. Behandeling van littekens met siliconenverbanden is namelijk één van de weinige wetenschappelijk bewezen methoden om effectief afwijkende littekenvorming tegen te gaan. Scarban kan zowel op oude als nieuwe littekens gebruikt worden.

Behandeling van bestaande littekens

Scarban siliconenverband keizersnede is speciaal ontwikkelt ter voorkoming en de behandeling van afwijkende littekens. Het wordt toegepast bij de behandeling van hypertrofische- en keloïde littekens.

Preventie van het ontstaan van afwijkende littekens

Daarnaast wordt het verband preventief ingezet bij patiënten die een of meerdere risicofactoren op het ontstaan van afwijkende littekens hebben.

Ben je benieuwd hoe Siliconenverband werkt?
De werking van Scarban

Partners:
  • Nederlandse Brandwonden Stichting logo
  • Kind & Brandwond logo
  • Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) logo
  • Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) logo